Kristin Mellink

Ik ben Kristin Mellink, executive teamcoach met meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven op senior posities in consultancy, sales, marketing en human resources. Ik ben gepassioneerd om leiders en topteams te helpen die willen investeren in hun groei en ontwikkeling. Teamcoaching leidt tot collectieve successen, waar je ook werkt en wat je doelen ook zijn.

Succes begint aan de top

Een executive team staat aan de top van de bedrijfsvoering en is cultuurbepalend. De invloed die jouw team uitoefent, verspreidt zich als een waterval door alle lagen van de organisaties heen. Het heeft effect op alle medewerkers. Het werken met zo’n team aan de top is essentieel om een zo groot mogelijk hefboomeffect voor de hele organisatie te realiseren. Zo stel je alle medewerkers in staat om succesvol te zijn. Dat is wat ik doe .

Gevolgde opleidingen en certificeringen

Ik coach individuen en teams in het Nederlands of Engels. Beiden zijn mijn moedertaal en ben ik uiterst comfortabel in.

Mijn coaching stijl

Carl Rogers introduceerde de term onvoorwaardelijke positieve waardering in coaching en dat pas ik consequent toe. Mijn coaching stijl is gebaseerd op de overtuiging dat ieder individu goed is zoals hij/zij is: uniek en met eigen specifieke talenten. Ik help mensen groeien van goed naar nog beter door hun eigen talenten verder te ontwikkelen. We zijn ons niet altijd van bewust van wat wel of niet bij ons past. Om daar bewust van te raken is feedback en aandacht nodig. Die ontvangen mensen het beste van een eerlijke en compassievolle coach. En wat voor individuen geldt, is ook van toepassing op teams.
Ik heb een bewezen staat van dienst in het helpen van klanten om hun doelen te bereiken. Onder meer door het verbeteren van communicatieve vaardigheden, onderling vertrouwen en effectieve samenwerking. Waar nodig aangevuld met ontwikkelprogramma’s rondom talent management, leiderschap en next step ontwikkeling.

Wat klanten waarderen

Mijn ‘way of working'

Als coach stap ik in de wereld van jouw team met een scala aan hulpmiddelen. Ik sta midden in jullie reis, begrijp de uitdagingen en vier de successen mee. Mijn doel? Van ‘ons team’ een top presterende eenheid maken die zakelijk succes en groei gaat stimuleren.

Toegepaste modellen en methoden

Er zijn velen die mij inspireren of waar ik componenten uithaal. Een coach vult haar toolbox met modellen, theorieën, kennis en ervaring en wat er op een holistische manier gebruikt wordt, is niet van te voren bepaald. Ik licht er 2 uit die een sterke basis vormen:
Vertrouwen is altijd de basis. Hierna volgt stap 2 en leert het team op een constructieve manier conflicten aan te gaan, enz. De vijfde en laatste laag, resultaatgerichtheid, kan opgepakt worden zodra de onderliggende vier lagen goed zijn ingebed.
×